امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
ضمانت خرید
https://www.uplooder.net/ https://www.uplooder.net/

پلی وینیل الكل

پلی وینیل الكل دسته: شیمی
بازدید: 72 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 84 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 97

عمده‌ترین كاربردهای PVA در آهارزنی منسوجات، چسبها، تهیه كلوئیدهای محافظ برای پلیمریزاسیون امولسیونی، تهیه الیاف و تهیه پلی وینیل بوتیرات و آهارزنی كاغذ می باشد، و همچنین مصرف عمده PVA در تهیه افزودنیهای بتونی و اتصالات سیمانی در ساخت ساختمان‌ها، در ساختمان آفت كش ها علف‌كش ها و كودهای شیمیایی می باشد و در مقدار كمتری از موارد فوق بعنوان امولسیفای

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

پلی وینیل الكل 

چكیده

پلی وینیل الكل به شماره ثبت [9002-89-5] اولین بار از طریق افزودن آلكیل به محلول شفاف الكلی پلی وینیل استات، كشف شد. كه پلی وینیل الكل به رنگ عاجی بدست آمد. پلی وینیل الكل PVA یك پلیمر پلی هیدروكسی است كه بیشترین حجم تولید رزین مصنوعی، از نوع محلول در آب است كه در جهان تولید می شود. PVA به صورت تجارتی از هیدرولیز پلی وینیل استات تولید می‌شود. زیرا وینیل الكل منومر، نمی تواند با درجه خلوص و هیدرولیز بالا تبدیل به پلی وینیل الكل شود. پایداری شیمیایی و خواص فیزیكی بسیار خوب رزینهای PVA، كاربرد آن را در مصارف صنعتی زیر موجب شده است. عمده ترین كاربردهای PVA در آهارزنی منسوجات، چسبها، تهیه كلوئیدهای محافظ برای پلیمریزاسیون امولسیونی، تهیه الیاف و تهیه پلی وینیل بوتیرات و آهارزنی كاغذ می باشد. و همچنین مصرف عمده PVA  در تهیه افزودنیهای بتونی و اتصالات سیمانی در ساخت ساختمان ها، در ساختمان آفت كش ها علف كش ها و كودهای شیمیایی می باشد و در مقدار كمتری از موارد فوق بعنوان امولسیفایر (امولسیون ساز) در موارد آرایشی، پوششهای محافظ موقت، بالا بردن چسبندگی خاك برای جلوكیری از فرسایش خاك و در كاغذ عكاسی كاربرد فراوانی دارد.

مقدمه

پلی وینیل الكلی اولین بار توسط (Berg, Havhnel, Hermann) در سال 1932 ساخته شد و از واكنش مبادله استر بدست آمد پس از پیشرفت غیرمنتظره ای كه در سال 1938 بوسیله (Tomanasi, Yazawa, Sakurada) در تولید فیبرهای استالیزه مقاوم به آب بدست آمد. یك سرمایه گذاری اقتصادی بزرگ بویژه در ژاپن برای تولید فیبر، انجام گرفت. از آن زمان به بعدت كاربردهای بسیار فراوان نظیر آهارزنی الیاف، روكش ها، چسبها و كالاها قالبگیری شده، گسترش پیدا كرد. در حال حاضر حدوداً 000/500 تن در سال در كل جهان برای كاربردها PVA مصرف می شود.

ماده شروع كننده برای تولید پلی وینیل الكل (PVA)، منومر وینیل الكل كه بصورت استالدئید توتومری وجود دارد نیست. بلكه پلی وینیل استات است كه به PVA هیدرولیز می شود. واژه هیدرولیز در این مفهوم اندكی گمراه كننده است زیرا پلی وینیل استات آمادگی واكنش در حضور آب و تولید PVA را ندارد.

اگرچه PVA بصورت تجارتی از هیدرولیز پلی وینیل استات تولید می شود. اما راههای متنوع دیگری در آزمایشگاهها مطالعه می‌شوند. مثل:

1)     هیدرولیز پلی وینیل استر بغیر از PVA، پلی وینیل فرمات، پلی وینیل پروپیونات، بوتیرات یا پلی وینیل بتروآت.

2)     هیدرولیز پلی وینیل اتر، پلی وینیل بنزیل اتر، پلی وینیل بوتیل یا پلی وینیل تری متیل سیلیل اتر.

3)     هیدرولیزیك پلیمر از تركیبات دی وینیل اكسالات، دی وینیل مالونات یا دی وینیل سوكسینات.

4)     پلیمریزاسیون مستقیم استالدئید به PVA.

انواع زیادی از PVA تجارتی موجود می باشد. خواص پایه‌ای این گونه‌های PVA بستگی به درجه پلمیریزاسیون و درصد هیدرولیز آنها دارد. خواص PVA نظیر مقاومت در برابر آب، قدرت كشش مقاومت در برابر پارگی در برابر حلال با افزایش درصد هیدرولیز افزایش می یابد. اما انعطاف پذیری، خواص چسبندگی و توانایی تفرق كاهش می یابد. بالا رفتن وزن مولكولی (یا درجه پلمیریزاسیون) منجر به افزایش ویسكوزیته محلول، قدرت كشش، توانایی تفرق، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر پارگی می شود. درحالیكه درصد هیدرو.لیز به راحتی می تواند در خلال واكنش هیدرولیز كنترل شود. درجه پلیمریزاسیون PVA به میزان زیادی بستگی به شرایط پلیمریزاسیون پلی وینیل استات دارد. معمولاً درجه پلیمریزاسیون هنگام هیدرولیز PVAC به PVA كاهش می یابد. این مسئله ناشی از شكستن شاخه های فرعی بین PVA و حلقه های استر می باشد. این مسئله یعنی وجود تعداد زیادی از شاخه های فرعی در گروه استوكسی متیل PVAC  بصورت شایعی دیده می شود.

در این پایان نامه سعی نموده ایم كه با معرفی خواص گوناگون پلی وینیل الكل، كاربردهای فراوان و اهمیت اقتصادی این ماده شیمیایی را مطالعه نماییم. و سپس یك طرح تولید صنعتی این ماده را ارائه نماییم. با امید به اینكه روزی این طرح جامع عمل به خود بگیرد.

1) پلیمرهای پلی وینیل الكل

VINYL ALCOHOL POLYMERS (PVA)

پلی وینیل الكل PVA یك پلیمر پلی هیدروكسی است كه بیشترین حجم تولید رزین مصنوعی، از نوع محلول  در آب است كه در جهان تولید می شود. PVA به صورت تجارتی از هیدرولیز پلی وینیل استات تولید می شود. زیرا وینیل الكل منومر، نمی تواند با درجه خلوص و هیدرولیز بالا تبدیل به پلی وینیل الكل شود.

پلی وینیل الكل به شماره ثبت [9002-89-5] اولین بار از طریق افزودن آلكیل به محلول شفاف الكلی پلی وینیل استات، كشف شد. كه پلی وینیل الكل به رنگ عاجی بدست آمد. یك روش تهیه مشابه دیگر با مطالعه بر روی تغییر شكل برگشت پذیر پلی وینیل استات از راه استری نمودن و صابونی سازی انجام شد. اولین گزارشهای علمی از پلی وینیل الكل در سال 1927 انتشار یافت. پایداری شیمیایی و خواص فیزیكی بسیار خوب رزینهای PVA، كاربرد آن را در مصارف صنعتی زیر موجب شده است. این پلیمر یك چسبنده بسیار خوب و دارای خواص حلالیت، روانسازی و مقاومت در برابر چربی می باشد كه نظیر خواص آن را در تعداد كمی از پلیمرهای دیگر وجود دارد. ورقه های نازك پلی وینیل الكل (فیلم نازك پلی وینیل الكل) تحت شرایط خشك و بدون رطوبت مقاومت فوق العاده ای نسبت به پلمیرهای دیگر در برابر كشش و پادیاری خوبی در برابر سایش و توان مقاومت بالایی در برابر اكسیژن خود نشان می دهد. همچنین كشش سطحی پایین پلیمر PVA خواص كلوئیدی و امولسیون سازی بسیار خوبی را فراهم می كند.

عمده‌ترین كاربردهای PVA در آهارزنی منسوجات، چسبها، تهیه كلوئیدهای محافظ برای پلیمریزاسیون امولسیونی، تهیه  الیاف و تهیه پلی وینیل بوتیرات و آهارزنی كاغذ می باشد، و همچنین مصرف عمده PVA در تهیه افزودنیهای بتونی و اتصالات سیمانی در ساخت ساختمان‌ها، در ساختمان آفت كش ها علف‌كش ها و كودهای شیمیایی می باشد و در مقدار كمتری از موارد فوق بعنوان امولسیفایر (امولسیون ساز) در موارد آرایشی، پوششهای محافظ موقت، بالا بردن چسبندگی خاك برای جلوكیری از فرسایش خاك و در كاغذ عكاسی كاربرد فراوانی دارد.

1-1) خواص فیزیكی

Physical Properties

خواص فیزیكی پلی وینیل الكل به روش آن بستگی دارد. خواص نهائی پلی وینیل الكل به نحوه پلیمریزاسیون پلی وینیل استات اولیه و هیدرولیز آن نحوه خشك كردن و دانه بندی آن وابسته است.

در واقع پلی وینیل الكل را می توان یك كوپلیمر كه از منومرهای وینیل استات و وینیل الكل تشكیل شده است، درنظر گرفت.

(شكل 1) تأثیر هیدرولیز و جرم مولكولی را بر خواص این پلیمر نشان داده است. جرم های مولكول متفاوت پلی وینیل الكل و درصد هیدرولیز آن خواص گوناگونی را به این پلیمر می دهد. و در (شكل 1) مشاهده می كنیم كه با افزایش و كاهش درصد هیدرولیز و جرم مولكولی این پلیمر خواص آن چگونه تغییر می كند

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : پلی وینیل الكل , طرح توجیهی پلی وینیل الكل , دانلود پلی وینیل الكل , شیمی , , , , پلیمریزاسیون مستقیم استالدئید به PVA , الكل , PVA تجارتی , هیدرولیزیك پلیمر از تركیبات دی وینیل اكسالات، دی وینیل مالونات یا دی وینیل سوكسینات , پلی وینیل , پلی وینیل الكلی , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر