بررسی اثرات تجدید ارزیابی و نحوه عمل و كاربرد آن در شركتهای تولیدی و صنعتی در 191 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
بررسی اثرات تجدید ارزیابی و نحوه عمل و كاربرد آن در شركتهای تولیدی و صنعتی در 191 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc
عموماً اطلاعات مورد نیاز هر یك از گروهای فوق توسط بخشهایی از حسابداری تهیه و تنظیم میشود مثلاً حسابداری مدیریت[1] وظیفه تعیین و تنظیم اطلاعات درون سازمانی را عهدهدار بوده كه عمدة اطلاعات برآمده از حسابداری مدیریت دارای ویژگیهای زیر میباشد:
1- گزارشهای مربوط به حسابداری مدیریت برای مقاصد خاص، تصمیمات معین و یا وضعیتهای ویژه بوده كه این اطلاعات عمدتاً به صورت غیرروتین [2] و ساخت ناپافته تنظیم میگردد.
2- گزارشات حسابداری مدیریتی، بست به سطحی از هرم مدیریت یا سطوح برخوردارنده از اطلاعات كه بدان گزارش میشود، به صورت تفصیلی ارائه میگردد.
3- تعداد و دوره تهیه گزارشات درون سازمانی در یك دوره ممكن است زیاد باشد.
4- با عنایت به مراجعی كه اطلاعات مدیریت بمنظور تصمیمگیری آنها تهیه میشود، ممكن تبعیت از اصول و روشهای حسابداری در اولویت ثانویه قرار گرفته و عامل اصلی تدوین اطلاعات فایدهمندی آن در تصمیمگیری و مرتبط بودن اطلاع با انواع تصمیم میباشد.
نمونههایی از موارد كاربرد اطلاعات مربوط به گزارشهای درون سازمانی شامل: برنامهریزی، بودجهبندی، كنترل، قیمتهای خرید و فروش، مدیریت موجودیها، مدیریت وجه نقد و بودجه بندیهای جاری و سرمایهای میباشد.
3- اهداف صورتهای مالی و اطلاعات حسابداری
اهداف اصلی صورتهای مالی ارائه اطلاعات فشرده و شكل یافته درباره وضعیت مالی، عملكرد مالی و گردش وجوه نقد یك واحد تجاری بوده كه بر طیفی گسترده از استفادهكنندگان از اطلاعات و صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع گردد.
صورتهای مالی و اطلاعات حسابداری برآمده از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری همچنین نتایج وظیفه مباشرت مدیریت یا حساب دهی آنها در قبال منابعی كه در اختیارشان قرار گرفته است را منعكس مینماید. استفادهكنندگان از اطلاعات و صورتهای مالی بمنظور اتخاذ تصمیمات اقتصادی، غالباً خواهان ارزیابی وظیفه مباشرت یا حساب دهی مدیریت میباشند. تصمیمات اقتصادی مزبور به عنوان نمونه شامل مواردی از قبیل فروش یا حفظ سرمایهگذاری در واحد یا واحدهای تجاری و انتصاب مجدد یا جایگزین نمودن مدیران جدید میباشد.
بدیهی است بدلیل اینكه اطلاعات و صورتهای مالی عمدتاً بیانگر اثرات مالی رویدادهای گذشته بوده و الزاماً در برگیرنده اطلاعات كیفی و غیرمالی نمیباشد. لذا برآورنده تمامی نیازهای اطلاعات طیف گسترده استفادهكنندگان از آن اطلاعات نبوده با اینحال صورتهای مالی نیازهای اطلاعاتی مشترك اغلب استفادهكنندگان را رفع مینماید.
4- اهداف گزارشگری مالی
با عنایت به آنچه كه در قسمت اهداف گزارشگری مدیریت به شكل اجمالی بیان گردید، بیان اثرات اقتصادی رویدادها و عملیات مؤثر بر وضعیت و عملكرد مؤسسات و سازمانها برای اشخاص خارج از مؤسسه ذینفع و یا ذیصلاح به دریافت اطلاعات مذكور بمنظور كمك در اخذ تصمیمات مالی میباشند، میتواند به عنوان هدف اصل گزارشگری مالی بیان گردد. چارچوبها و ابزار اصلی انتقال اطلاعات به اشخاص مزبور صورتهای مالی بوده كه اساساً در جهت دستیابی به اهداف بشرح زیر میباشد:[3]
1- گزارشگری مالی باید اطلاعاتی را فراهم نماید كه برای سرمایهگذاران و اعتباردهندگان فعلی و بالقوه و سایر استفادهكنندگان در تصمیمگیریهای سرمایهگذاری، اعطای اعتبار و سایر تصمیمات مشابه مفید واقع شود.
2- گزارشگری مالی باید اطلاعاتی را فراهم نماید كه سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و سایرین را در ارزیابی امكان دسترسی به میزان وجوه نقد و نیز ارزیابی زمانیبندی و ابهام در مورد چشم انداز آتی جریان ورد وجوه نقد به واحد تجاری كمك نماید بدین خاطر كه برآورد فوق به شدت به دورنمای نقدینگی آتی واحد تجاری بستگی دارد.
3- گزارشگری مالی باید اطلاعاتی را در مورد منابع اقتصادی واحد تجاری، حقوق نسبت به منابع مذبور و اثرات رویدادها، فعالیتها و شرایطی كه منابع و حقوق مزبور را تغییر می دهد، ارائه كند.
4- گزارشگری مالی باید اطلاعاتی در مورد عملكرد واحد تجاری كه از طریق اندازهگیری سود خالص و اجزای تشكیل دهنده آن بر مبنای فرض تعهدی مشخص میشود ارائه دهد.
5- گزارشگری مالی چگونگی تأمین و مصرف وجوه، استقراض و بازپرداخت دیون، توزیع سود سهام و سایر موارد توزیع منابع واحد تجاری بین صاحبان سهام و عوامل دیگری كه ممكن است بر نقدینگی یا توانایی واحد تجاری در ایفای به موقع تعهداتش تأثیر گذارد را افشاء نماید.
6- گزارشگری مالی باید اطلاعاتی در مورد نتایج حاصل از نظارت مدیران بر منابع واحد تجاری در ایفای مسئولیتهایی كه در قبال صاحبان سهام داشتهاند را ارائه دهد.
اهداف پیش گفته تحت عنوان اهداف گزارشگری مالی بدان دلیل كه با چارچوب و ابزار صورتهای ملی دست یافتنی مینماید، در این خصوص ایجاب میكند تا مجموعهای از صورتهای مالی به طور جداگانه و نیز در مجموع در دستیابی به اهداف حسابداری دارای نقش و نماید می باشند. بدیهی است در شرایطی اطلاعات مندرج در صورتهای مالی این قابلیت را خواهند یافت كه به نحو اصولی و به روشهای درست تهیه و ارائه گردند تا ضمن برطرف نمودن نیازهای اطلاعاتی استفاده كنندگان از صورتهای مالی، اطلاعات لازم را به منظور تجزیه و تحلیل های اقتصادی در سطح كلان را دارا باشد.
5- تاریخچه حسابداری برای ارزشهای جاری
1-5 پول، ابزار اندازهگیری و سنجش
با تبدیل سیستم پولی از پول فلزی كه عمدتاً شامل طلا و نقره و سایر مسكوكات به پول اعتباری همانند چك و اسكناس، همواره شكافی بین روند تبدیل اسكناسها به معادل پول فلزی پشتوانه (طلا) ایجاد شد و هر چه روند مبادلات و تجارت بینالمللی و مسائل خاص اقتصاد در كشورهای مختلف پیچیدهتر و پیشرفتهتر میشد رابطه تبدیل اسكناس منتشره به معادل استانداردش بشدت كاهش یافته است به گونهای كه در حال حاضر مسأله تبدیل اسكناس به معادلش (طلا) تقریباً منتفی شده است. در این رهگذر پول كه به عنوان ابزاری رای معاملات مورد استفاده واقع میگردید به وسیله ای برای سنجش ارزشها و نیز ابزاری به منظور حفظ و ذخیره ارزشها محسوب می شد به تدریج به كالایی مبدل گشت كه خود میبایستی توسط عامل و ابزار دیگری مورد ارزشیابی واقع گردد و امروزه ملاك ارزش واحد اندازهگیری مبلغ اسمی پول نبوده بلكه قدرت خرید خدمات و كالایی است كه میتواند در یك سیستم باز اقتصاد بینالمللی مورد مبادله قرار گیرد.
قدرت خرید پول هر كشوری به عوام متعددی از جمله به قدرت و میزان تولیدات، ارائه خدمات به داخل یا خارج از كشور و نیز سیاستهای پول و مالی اقتصادی اعمال شده وابسته میباشد. همچنین سیاستهای جهانی و روند جهانی اقتصاد بینالمللی اثرات قابل توجهی روی قدرت خرید پول كشورهای مختلف دارند.
فهرست مطالب :
فصل اول : کلیات
مقدمه
اهداف صورتهای مالی و اطلاعات حسابداری
اهداف گزارشگری مالی
تاریخچه حسابداری برای ارزشهای جاری
پول، ابزار اندازهگیری و سنجش
تاریخچه حسابداری ارزشهای جاری
تاریخچه حسابداری تغییر قیمتها در انگلستان
حسابداری تغییر سطح قیمتها در ایالات متحده امریکا
حسابداری تغییر قیمتها در استرالیا و کانادا
هدفهای حسابداری در بکارگیری شیوهها و تدابیر جایگزین
تدابیر حسابداری
سود، تعریف و مفاهیم
سود حسابداری
تاریخچه و مفهوم اقتصادی سود
سود لذت روحی
مفهوم حفظ یا نگهداشت سرمایه
انواع مفاهیم نگهداشت سرمایه
مفهوم نگهداشت سرمایه فیزیکی
رابطه نگهداشت سرمایهو بازده سرمایه و برگشت سرمایه
حسابداری قیمتهای تاریخی تعدیل شده با استفاده از شاخص عمومی قیمتها (HC/CD)
تجزیه و تحلیل روشها و تدابیر حسابداری در شرایط تورمی
اقلام پولی و اقلام غیرپولی
تعدیل و ارائه مجدد بر حسب واحد پول ثابت
قیمت گذاری مستقیم
اقلام پولی و سود یا زیان قدرت خرید
طبقهبندی اقلام پولی و غیر پولی
حسابداری به ارزش طلا (Gold Value Accounting)
حسابداری تجدید ارزیابی داراییهای ثابت (Revalution of Accounting)
تجدید ارزیابی داراییهای، تعریف، اهداف
تفاوت در نرخ بازده سرمایهگذاری و نرخ بازده فعالیت
داراییهای قابل تجدید ارزیابی
ارزیابیان و ویژگیهای آنان
نحوه قیمتگذاری در تجدید ارزیابی دارایی ها
چگونگی محاسبه و ثبت مازاد تجدید ارزیابی
استهلاک، فروش و کنارگذاری داراییهای تجدید ارزیابی شده
تجدید ارزیابی مجدد
فصل دوم : ارزیابی تدابیر حسابداری و تجزیه و تحلیل تطبیقی
حسابداری قدرت خردی جاری (CURRENT PURCHASIN POWER ACCUNTING )
روش مورد عمل
سود یا زیان اقلام پولی- در عمل
سود یا زیان اقلام پولی- از نقطه نظر تئوری
مشکلات نظام حسابداری قدرت خرید جاری
ماهیت صورت مکمل
حسابداری بهای تمم شده جاری بر اساس گزارش آقای سندیلند
مفاهیم بنیادی
رد مفاهیم نظام حسابداری قدرت خرید جاری
بررسی تعیین سود تورم دارائیهای غیرپولی
توسعه مفهوم سود نگاهداری
تفکیک سود عملیاتی
روش مورد عمل
مشکلات حسابداری بهای تمام شده جای
مقایسه حسابداری قدرت خرید جاری و بهای تمام شده جاری
حسابداری قدرت خرید جاری (CCP)
حسابداری بهای تمام شده جاری
مفاهیم بنیادی
روش مورد عمل
ترازنامه حسابداری بهای تمام شده جاری
هدفها، آثار و نتایج متصور از تجدید ارزیابی
آثار تجدید ارزیابی
مکانیزمها و روشهای ارزیابی
فصل سوم : تجزیه و تحلیل آماری ، نتیجه گیری و پیشنهاد
نحوه جمعآوری اطلاعات
ضمائم و پیوستها
پرسشنامه
استاندارد بین المللی حسابداری شماره 15
گزارش آثار تغییر قیمتها
جهت دریافت فایل بررسی اثرات تجدید ارزیابی و نحوه عمل و كاربرد آن در شركتهای تولیدی و صنعتی لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
برچسب ها : بررسی اثرات تجدید ارزیابی و نحوه عمل و كاربرد آن در شركتهای تولیدی و صنعتی , بررسی اثرات تجدید ارزیابی , نحوه عمل و كاربرد اثرات تجدید ارزیابی , نحوه عمل و كاربرد اثرات تجدید ارزیابی در شركتهای تولیدی و صنعتی , بررسی اثرات تجدید ارزیابی و نحوه عمل و كاربرد آنها , بررسی اثرات تجدید ارزیابی و نحوه عمل و كاربرد آن در شركتهای تولیدی و صنعتی , تحقی