امروز: یکشنبه 23 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
ضمانت خرید
https://www.uplooder.net/ https://www.uplooder.net/

بررسی عوامل موثر بر سازگاری زناشویی

بررسی عوامل موثر بر سازگاری زناشویی دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 36 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 41 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

طرح تحقیق بیان مساله خانواده كانون مهر، محبت و تربیت و مبنای شكل گیری زندگی اجتماعی انسانهاست آن چه در خانواده و یگانگی زن و مرد نقشی بیشتر بر عهده دارد، سازگاری زناشویی می باشد به همین دلیل، بررسی مسئله ی سازگاری زناشویی از جهات گوناگون چه ابعاد فردی و چه ابعاد اجتماعی امری مهم است در بعد فردی این مسئله مهم است چرا كه اگر یك زوج در روا

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

بررسی عوامل موثر بر سازگاری زناشویی

طرح تحقیق

بیان مساله

خانواده كانون مهر، محبت و تربیت و مبنای شكل گیری زندگی اجتماعی انسانهاست. آن چه در خانواده و یگانگی زن و مرد نقشی بیشتر بر عهده دارد، سازگاری زناشویی می باشد. به همین دلیل، بررسی مسئله ی سازگاری زناشویی از جهات گوناگون چه ابعاد فردی و چه ابعاد اجتماعی امری مهم است. در بعد فردی این مسئله مهم است چرا كه اگر یك زوج در روابطشان با یكدیگر نتوانند به یك توافق نسبی و در نتیجه، سازگاری برسند، كاركردهای خانواده مختل میشود. در بعد اجتماعی نیز این مسئله اهمیتی ویژه دارد زیرا اگر خانواده كه كوچكترین واحد اجتماعی است، دچار دگرگونی و آسیب شود، بر كل جامعه تاثیر میگذارد و سلامت جامعه را با مخاطره می اندازد. این امر برای كشور ما و بویژه در شرایط كنونی، از اهمیتی بسیار برخوردار است. شواهد مرکز آمار ایران و دفاتر اسناد رسمی  نشان دهندهی افزایش خشونتهای خانوادگی و میزان طلاق است. در ابتدای کار منظور از سازگاری را بیان می کنیم .

سازگاری عبارت است از رفتار مفید و موثر آدمی در تطابق با, از نظر لیدرر محیط فیزیكی و روانی به گونهای كه تنها با تغییرات محیط همرنگی نكرده و به پیروی ناهشیار از آن بسنده نمیكند بلكه خود نیز میتواند در محیط تاثیر گذاشته و آن را به گونهای مناسب تغییر دهد

با توجه به مسئله اهمیت خانواده، پژوهشگران و صاحب نظران پژوهشهای متعددی در مورد خانواده ارایه كردهاند. برای مثال، مورگان به عنوان یك جامعه شناس، برای تطور خانواده چهار مرحله قایل شده است. در مرحلهی نخست، از آنجا كه هنوز مفهوم مشروعیت و نبود مشروعیت مطرح نشده بود، جامعه در یك هرج و مرج جنسی به سر میبرد و هیچ قاعدهای در روابط بین دو جنس حاكم نبود. در مرحلهی دوم، با پدید آمدن پدیدهی منع زنای با محارم، محدودیتهایی در روابط ایجاد شد و در مراحل بعدی خانواده ای پیچیده تر و از نظر امروزه خانواده بر اساس اصول و هنجارهایی, ارزشی در سطحی بالاتر پدیدآمد ویژه شكل میگیرد و حفظ و ارتقای روابط خانوادگی از ارزشی بسیار برخوردار گشت .

پژوهشهای گوناگونی در جهت شناسایی عوامل موثر بر سازگاری و ناسازگاری زوجین صورت هلمن و همكاران گرفته است فوورس والسن بر این اساس، عوامل گوناگونی و برادباری و فینچام شناسایی شده اند كه از بین آنها می توان به عوامل فردی، عوامل اجتماعی- فرهنگی، وضعیت كنونی زندگی، عوامل ارتباطی دوجانبه و فرآیندهای بین فردی اشاره كرد.

گرچه عوامل اجتماعی و فرهنگی نقشی مهم در سازگاری زناشویی دارند، اما عوامل یا ویژگی های فردی كه در اینجا از آن به عنوان شخصیت نام برده میشود، تاثیر ویژه و بیشتری دارند. روی هم رفته، شواهد موجود نشان میدهند كه عوامل شخصیتی، پیش بینی كنندههای تجربی موثری برای سازگاری و ثبات زناشویی هستند و وجود روابط بین عوامل شخصیتی و بازدهی زناشویی زوجین با استفاده از طرحهای طولی و مقطعی گوناگون تایید شده است.(اعتمادی ،1387)

بر این اساس این پژوهش در پی آن است که به بررسی رابطه ی دلبستگی به والدین و همسالان و مسئولیت پذیری با رضایت زناشویی در بین دانشجویان متاهل دانشگاه پیام نور لامرد بپردازد .

اهمیت و ضرورت تحقیق

خانواده که قدیمی­ترین و اساسی­ترین بنیان جوامع است، از بدو پیدایش بشر وجود داشته و با پیوند زن و مرد آغاز می­شود، وابسته به کیفیت این رابطه، پایداری یا ناپایداری آن تعیین می­شود. دو نفر هنگامی که با هم ازدواج می­کنند و زندگی مشترک را آغاز می­نمایند، در واقع راه کمال و بالندگی را شروع کرده­اند. اگر این انتخاب زن و شوهر صحیح باشد و بتوانند به توافق و همدلی برسند، یک خانواده آرام و متعادل را تشکیل می­دهند. لذا اهمیت شناخت و بررسی عواملی که سبب قوام و استحکام این نهاد اجتماعی می­گردند می­تواند گامی مفید در راستای ارتقای سطح فرهنگ جامعه باشد (حسینی، 1377).(سایت www.irandoc.ir)

پی بردن به اهمیت خانواده، از دو منظر قابل بررسی است: نخست، اثری است که خانواده بر اجتماع بزرگتر یا به عبارت دیگر، ساخت کلی جامعه می­گذارد. به گونه­ای که برخی صاحب نظران، ساخت جامعه را به ویژه در جوامع اقتصادی تابعی از ساخت خانواده می­دانند (خداپناهی، 1374).

یکی از مهمترین عواملی که بر بقاء، دوام و رشد خانواده مؤثر است، روابط سالم و مبتنی بر سازگاری و تفاهم بین اعضا، به خصوص زن و شوهر است (افضلی، 1383). رضایت زناشویی، یکی از مهمترین عوامل اثر گذار بر عملکرد خانواده می­باشد. همه­ی زوج­ها به دنبال آن هستند که از زندگی زناشویی خود لذت برده و احساس رضایت داشته باشند. علاوه بر این، از آنجایی که کودک در خانواده به دنیا می­آید، کنش­های متقابل در رابطه­ی عاطفی میان مادر و کودک به روابط اجتماعی کودک در آینده شکل داده و نحوه­ی برخورد مادر با کودک در چگونگی اجتماعی شدن و کسب مهارت­های اجتماعی فرزند تأثیر بسزایی دارد که این دلبستگی زندگی اجتماعی آینده فرد و رضایت زناشویی او در زندگی زناشویی را جهت می­دهد (عباسی سرچشمه، 1384).

تربیت افراد مسئول و متعهد یکی از مهمترین و بنیادی­ترین هدف هر نظام تربیتی است. در این میان خانواده نقش اساسی را در ایجاد حس مسئولیت­پذیری ایفا می­کند. یکی از مؤلفه­های رضایت زناشویی وجود حس مسئولیت­پذیری میان زوجین است. لذا در این پژوهش سعی شده است که به بررسی رابطه­ی دلبستگی به والدین و همسال و مسئولیت­پذیری با رضایت زناشویی دانشجویان زن و مرد متأهل دانشگاه پیام نور لامرد پرداخته شود.بدون استواری خانواده، جامعه در وضعیت متزلزلی قرار خواهد گرفت. از این جهت آشنایی با عواملی که باعث پایداری ازدواج و خانواده می­شوند، برای همه­ی اقشاری که به استواری و بقای جامعه می­اندیشند، اقدامی ضروری و حیاتی است. امروزه انتخاب همسر و تشکیل خانواده معمولاً بر اساس معیارهایی صورت می­گیرد که بسیار سطحی است. برای مثال: معیارهایی همچون وضعیت ظاهری، شرایط اقتصادی، تحصیلات و وضعیت خانواده مورد نظر است. هر چند این ویژگی­ها مهم هستند، تکت شناخت نسبت به این ویژگی­ها از طریق مشاهده و پرس­وجو از دیگران صورت می­گیرد و عمیقاً بررسی نمی­شود، ممکن است مشکلاتی را در تداوم ازدواج ایجاد کنند.

با توجه به اهمیت کارکرد متعادل خانواده و اهمیت جلوگیری از متلاشی شدن آن، شناخت عوامل مرتبط با رضایت زناشویی که پایه­ی استحکام بخش زندگی خانوادگی است، ضروری به نظر می­رسد. بنابراین در صورت توجه به عوامل مؤثر بر رضایت زناشویی می­توان انتظار داشت که با افزایش رضامندی زناشویی، بسیاری از مشکلات روانی، عاطفی و اجتماعی خانواده­ها و در کل جامعه کاهش یابد. همچنین با ارتقای سطح رضامندی زناشویی و رضایت از زندگی، افراد جامعه با آرامش خاطر بیشتر، به رشد و تعالی و خدمات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خواهند پرداخت و خانواده­ها نیز از این پیشرفت سود خواهند برد.

بنابراین پژوهش حاضر در پی بررسی رابطه­ی دلبستگی به والدین و همسال و مسئولیت­پذیری با رضایت زناشویی در بین دانشجویان متأهل دانشگاه پیام نور لامرد می­باشد. در نهایت، یافته­های به دست آمده می­تواند در مراکز مشاوره خانواده و ازدواج، سازمان ملی جوانان، دانشگاه­ها، آموزش و پرورش، ارگان­هایی که با خانواده و ازدواج سروکار دارند، مورد استفاده قرار گیرند.(افخمی ،1387)

اهداف تحقیق

هدف جزئی

الف: در حیطه نظری، هدف اصلی این تحقیق به دنبال روشن کردن رابطه­ی بین دلبستگی به والدین و همسال و مسئولیت­پذیری با رضایت زناشویی در بین دانشجویان متأهل دانشگاه پیام نور به منظور تکمیل و افزایش مطالعات علمی در این زمینه می­باشد.

هدف کلی

ب: در حیطه­ی عملی، هدف از این تحقیق کمک به جوانان و افراد جویای همسر است که با آگاهی و شناخت بیشتر اقدام به انتخاب شریک زندگی و ازدواج نمایند، همچنین کمک به مشاوران خانواده و خانواده درمانگران است تا بتوانند در زمینه­ی شغل خود، موفق­تر عمل کنند.

جهت دریافت فایل بررسی عوامل موثر بر سازگاری زناشویی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی عوامل موثر بر سازگاری زناشویی , دانلود بررسی عوامل موثر بر سازگاری زناشویی , سازگاری زناشویی , زناشویی , علوم اجتماعی , خانواده , رضایت زناشویی , پروژه دانشجویی , خانواده و ازدواج , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر