اطلاعات موجود درباره معادن سنگهای نما و تزئینی كه اكثراً فعال می باشند، نشاندهنده این است كه معادن شامل مرمریت ، مرمر چشمه ای (اونیكس)، تراورتن، سنگ آهك، گرانیت، گابرودیوریت وسرپانتیت می باشند
قیمت فایل فقط 8,900 تومان
سیم برش الماسه و تعیین قطر بیرونی سیم برش و بیان استاندارد ASTM
اطلاعات موجود درباره معادن سنگهای نما و تزئینی كه اكثراً فعال می باشند، نشاندهنده این است كه معادن شامل مرمریت ، مرمر چشمه ای (اونیكس)، تراورتن، سنگ آهك، گرانیت، گابرودیوریت وسرپانتیت می باشند . بعضی از معادن مرمریت از دولومیت وگروه بیشتری از آهك هستند . مقایسه ای میان جنس سنگها ، جنس مجموعه دربرگرینده آنها و سن تشكیل سنگها و مجموعه دربرگیرنده نشان می دهد كه روندهای گسترش جغرافیایی از همزادی وهمخوانی زمانی وژنتیك سنگها نیز حكایت میكند. واضحترین وطولانی ترین روند مربوط به گسترش معادن مرمرچشمه ای وتراورتن است كه در طول یك نوار شمال غرب ـ جنوب شرق سراسرایران از گوشه شمال غرب كشور تامرز پاكستان كشیده شده است . این نوار به جهت گسترش آتشفشانها وچشمه های آب گرم و خطوط تكتونیكی فعال جوان (پلیوسن تا زمان حاضر) به نام نوار داغ مرمر چشمه ای وتراورتن پلیوكوارتز سراسری ایران نامیده شده است . روندهای مشخص دیگر روند مرمریت دولومیتی به نام نوار سنندج ـ سیرجان است كه طبقات مرمر دولومیتی در یك مجموعه دگرگونی ولكانیكی میان لایه ای همراه با شیست سبز آمفوبولیت ، لاواهای اولترابازیك و محصولات پیروكلاستیكی مربوط به ولكانیزم بازیك و اولترابازیك در یك مجموعه افیولیتی قرار گرفته اند . در این نوار ارزنده ترین ذخایر شناخته شده مرمریت ایران چه از نظر ذخیره وچه از نظر كیفیت واقع می شوند .نوار فرعی مشابهی در خراسان قرار دارد .مرمریتهای درون آمیزه و رنگین وفلش كه آن نیز یك مجموعه افیولیتی است و در سه بخش كشور یعنی فارس ، خراسان وبلوچستان واقع می شود. در كربناتهای كدتاسه میانی نیز گروه نسبتاً بزرگی از منابع مرمریت سنگ سیاه ( نجف آباد و الاشتر ) قرار دارند . در محدوده ای مستطیل شكل با روند نزدیك به شرقی ـ غربی از شهركرد و جوشقان تا كرمان گسترده است . مجموعه ای از مرمریت ژوراسیك كدتاسه در شمال شرق باختران نیز وجود ذخایر قابل ذكر است .
آهك های آسماری وقم در بخش وسیعی از كشور در اطراف كویرمركزی وبر روی نوار باریكی بین اسلام آباد غرب و شهركرد ودر شمال آذربایجان غربی ذخایر قابل توجهی از مرمریت را در بر گرفته اند . ذخایری از سنگ های آذرین همچون گرانیت گابرودیوریت و سرپانتیت در گوشه وكنار كشور ( همدان ، ماسوله ومشهد ) مورد استفاده می باشند .
در مورد نحوه تشكیل مرمریت محور سنندج ـ سیرجان گفته شده است كه تأمین یونهای و دیگرمواد تشكیل دهنده مرمریت و دیگر سنگهای دربرگیرنده از منشأ افیولیتی شامل طیف كاملی از ولكانیزم دریایی از اولترابازیك و بازیك تااسیدی تأمین شده است و شدت كریستالین بودن مرمریت ها عمدتاً مربوط به درجه خلوص لمن كربناتی در موقع رسوب از آب دریا وتحولات و كریستالیزاسیون دیاژنتیكی است و پدیده متامورفیزم الزاماً سبب كریستالیزاسیون در اكثر موارد نشده است . بحث و تحلیل درباره نحوه تشكیل كانسارهای مرمروتراورتن پلیو ـ كواترنر ایران نشاندهنده این مطلب است كه چون تراورتن ها ومرمرها روی مناطق داغ شناخته شده در سراسر ایران قرار گرفته و بیرون از آن نیز چیزی وجود ندارد ، بر روی خطوط ضعیف چه همزمان آتشفشانی وچه در پیش فاز وپس فاز آن آب گرموگاز دارای املاح وعناصر معدنی همچون Hg . AS. Cl-. Mg2+ . K+ . Na + . Ca2+ Fe2+ . SH2 . CO2 وعناصر فلزی وغیر فلزی دیگر از منشأ ماگمایی و چه حاصل از گردش آبهای سطحی كه به عمق رفته و گرم می شوند خارج شده و در اثر افت فشار، حرارت PHو EH وسایر تغییرات فیزیكی و شیمیایی به صورت رشته ای چشمهها خارج شده و رسوبات تراورتن ومرمر ، خاك سرخ گوگرد ، بعضی دیگر از ذخایر معدنی را ایجاد می نمایند .
سنگهای اصلی مورد استفاده در سنگ های نما عبارتند از : گرانیت ، مرمر ، تراورتن، سنگ چینی ، ماسه سنگ ، سنگ لوح و مرمریت . از سنگهای آذرین به جز گرانیت نمونه های دیگر را كمتر مورد استفاده قرار می دهند . به هر حال انواع دیگر سنگ های آذرین مورد استفاده در صنایع ساختمانی عبارتند از: دیوریت، بازالت، سینیت، گابرو لابرادوریت و دیاباز . سنگ های تزئینی كه عمدهترین مصرف آنها پوشاندن سطح خارجی ساختمانهاست با اسامی گوناگون زیر در دنیا شناخته شده اند:
Facing Stone . Cut Stone . Dinuntion Stone و........در ایران نیز این سنگها را با نام سنگ های تزئینی ، سنگهای قابل برش ، سنگ روكار ، سنگ نما و سنگ كوپ می شناسند واستفاده از آنها هم قدمت نسبتاً زیادی دارد . در بناهای قدیمی از این سنگها بخصوص به صورت سنگ كف استفاده می شده است . استفاده از سنگ های نما بستگی به خواص فیزیكی و قابلیت صیقل خوردن آنها دارد . گروهی از سنگها نیز مصارفی غیر از كاربرد در ساختمانها دارد كه از آن جمله می توان مورد استفاده آنها در ساختن اشیاء زینتی نظیر مجسمه ، زیرسیگاری ، میز ، ظروف سنگی ، قاب عكس وغیره را نام برد . به اینگونه سنگ ها غالباً سنگ های زینتی یا Ornamental Stone اطلاق می شود.
سنگ لوح (اسلیت) معمولاً در بستر رودخانه ها یا معادن زیر زمینی یافت میشود. سنگ لوح و كوارتزیت از لحاظ پرداخت و ابعاد محدودیت دارند .معمولاً این سنگها را میتوان در داخل وخارج ساختمان به كار برد . سنگ لوح در اثر دگرگونی پلمبه سنگ (شیل) تشكیل شده و معمولاً به صورت لایه ای یافت می شود و می توان آن را با رخهای نامنظم شكاف داد .
سنگ آهك وتراورتن ( شامل ماسه سنگ ، صدف سنگ ، دولومیت ، فسیل سنگ و سنگ صدف دار ) معمولاً به طور زیرزمینی استخراج می شود . این سنگها غالباً از لحاظ اندازه ، محدودیت دارند و معمولاً صیقل پذیر نیستند . گاهی ناگزیر باید مشخص كنیم كه به سنگ آهك دولومیتی نیاز دارید یا به سنگ آهك اتولیتی . خریداران معمولاً این سنگ ها را به سبب دانه بندی و بافت ویژه ای كه دارند بصورت شیشه ای یا خشن انتخاب می كنند. اگر این سنگ ها در آزمونهای معینی موفق ازآب درآیند می توان آنها را در كاربرد های خارجی نیز مصرف كرد.باید از میزان جذب رطوبت سنگ در كاربرد مورد نظر آگاه باشید معمولاً سنگ آهك ها زیاد رطوبت جذب می كنند وبرای مناطق مرطوب مناسب نیستند مگر اینكه بتانه كاری ودرزبندی شوند .بسیاری سنگ آهك ها نرم اند واز این رو هر گاه به صورت سنگ فرش مصرف شوند زود ساییده می شوند ومی توان حفره ها را با رزینهای مصنوعی مثل اپوكسی وسیمان پر كرد.
قیمت فایل فقط 8,900 تومان
برچسب ها : سیم برش الماسه و تعیین قطر بیرونی سیم برش و بیان استاندارد ASTM , طرح توجیهی سیم برش الماسه و تعیین قطر بیرونی سیم برش و بیان استاندارد ASTM , دانلود سیم برش الماسه و تعیین قطر بیرونی سیم برش و بیان استاندارد ASTM , معدن , سنگ آهك و تراورتن , استراتیگرافی سنگهای نما و تزئیتی ایران , بیان استاندارد ASTM , تعیین قطر بیرونی سیم برش , , سنگ لوح , دانلود طرح تو