این تحقیق در مورد تاسیسات الکتریکی و مکانیکی ساختمان در 55 صفحه در قالب ورد و قابل ویرایش می باشد
قیمت فایل فقط 7,000 تومان
کارآموزی و تحقیق-تاسیسات الکتریکی و مکانیکی ساختمان
محل ساختمان موتورخانه باید به گونه ای انتخاب شود که حتیالامکان به پر مصرف ترین قسمت ساختمان نزدیک باشد. همچنین محل قرارگیری موتورخانه باید به گونه ای انتخاب شود که با کمترین دقت و هزینه، بهره برداری از آن ممکن باشد. به عبارت دیگر باید مکان موتورخانه کوتاه ترین فاصله را با ساختمان مصرف کننده داشته باشد و دسترسی به تجهیزات آن ساده باشد. برای محقق شدن موارد فوق باید معیارهای زیر در طراحی ساختمان موتورخانه مورد توجه قرار گیرد.
ارتفاع موتورخانه
باید به اندازهای باشد که مرتفعترین تجهیزات به راحتی در آن قرار گیرد و در عین حال فضای کافی بالای آن وجود داشته باشد. برخی از استانداردها حداقل فضای مرتفع ترین دستگاه در موتورخانه تا سقف ان را 2 متر پیشنهاد میکنند. این ارتفاع اضافی از آن جهت است که امکان حرکت جرثقیل برای نصب دستگاههایی که ممکن است در آینده نصب شوند وجود داشته باشد و در ضمن هوای کافی به راحتی در موتورخانه گردش نماید. به تجربه ثابت شده است که معمولا ارتفاع 6-4 متر برای موتورخانه مناسب است.
دربهای موتورخانه
اندازه درب موتورخانه باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا عبور تجهیزات از آن به راحتی ممکن باشد. اگر قرار است درب موتورخانه در قسمت استقرار بویلرها باشد، باید این درب در محلی که جلوی بویلرها است نصب شود. بهتر است درب موتورخانه کشویی در نظر گرفته شود.
پنجره های موتورخانه
در موتورخانه برای گردش طبیعی هوا و خروج هوای گرم و کثیف که معمولا در بالای موتورخانه و زیر سقف آن جمع میشوند، باید در صورت امکان در دیوارهای طولی موتورخانه نصب نمود. بهترین نوع پنجره، پنجرهای است که در زیر سقف و ارتفاع حداکثر 1 متر و به طور نواری در طرفین موتورخانه نصب میشود و باید تعدادی از آنها بازشو باشند.
برای حالتی که موتورخانه در طبقات زیر همکف قرار دارد و امکان نصب پنجره به هوای خارج وجود ندارد؛ از طریق اگزوز فن هوای موتورخانه به بیرون هدایت میشود و اگر امکان استفاده از اگزوز فن وجود نداشته باشد در پایین درب موتورخانه یک دریچه جهت گردش هوا تعبیه میشود.
کف موتورخانه
معمولا کف موتورخانه از بتن غیر مسلح ساخته میشود و بهتر است در محل نصب دیگها یک شبکه آرماتور نصب گردد.
مشخصات و ابعاد شبکه آرماتور با توجه به وزن دیگها و قتی پر از آب هستند؛ تعیین میشود.
دیوارهای موتورخانه
معمولا آجری یا پلاستر سیمان و یا کاشی هستند.
محل استقرار بویلرها در موتورخانه
قبل از تعیین محل استقرار بویلرها باید تعداد و ابعاد آنها را مشخص کرد. همچنین ابعاد مخزن سوخت روزانه و دستگاههای تصفیه آب نظیر سختیگیرها باید مشخص شوند. سپس بویلرها با رعایت فاصله بین خودشان و با دیوارهای اطرافشان به گونهای قرار گیرند که جلوی آنها در یک امتداد قرار گیرد به طوری که اگر طول دیگها متفاوت باشد؛ نایکنواختی باید پشت دیوار قرار گیرد.
به عنوان یک اصل کلی؛ حتیالمقدور باید از نصب تجهیزات در جلو و پشت دیگها اجتناب کرد.
کانالهای کف موتورخانه
کلیه لولهها غیر از لولههای فاضلاب باید در بالای کف و در ارتفاع مناسب نصب شوند. در کف موتورخانه از یک کانال آبرو جهت هدایت و تخلیه آبهای زاید استفاده خواهد شد. این کانال باید حدود 1 درصد شیب داشته باشد و روی آن نیز باید توسط ورق آجدار به ضخامت 5 میلیمتر پوشانده شود.
لولههای تخلیه باید درون کانال کف موتورخانه بوده و هرگز نباید در زمین دفن شوند زیرا دستیابی به آنها در هنگام پوسیدگی یا گرفتگی مشکل خواهد شد.
فضای لازم در موتورخانه
آرایش یک موتورخانه با رعایت مسایل ایمنی، فنی و در نظر گرفتن فاصله لازم برای تعمیرات و نگهداری و بنا به نظر طراح مشخص میشود. به طور کلی در یک موتورخانه اجزایی از قبیل بویلرها، چیلرها، منبع ذخیره آبگرم، منبع سوخت روزانه، سختیگیر، منابع انبساط بسته در صورت وجود و تعدادی پمپ قرار میگیرد. فاصله تجربی استاندارد بین بویلرها یا چیلرها 1 متر است.
هوای لازم برای موتورخانه
مقدار هوای لازم برای موتورخانه جهت احتراق سوختها به ظرفیت حرارتی مشعل بستگی دارد. معمولا برای هر کیلو وات آن، 0.5 لیتر در ثانیه در نظر گرفته میشود که باید به صورت طبیعی و از طریق شبکههای تعبیه شده بر روی درب یا پنجره موتورخانه و یا دریچه ورود هوا تامین شود.سرعت ورود این مقدار هوا به موتورخانه نیز باید بین 2-1 متر بر ثانیه باشد که در این صورت میتوان به طور تجربی به ازای هر مگاوات ظرفی
قیمت فایل فقط 7,000 تومان
برچسب ها : تاسیسات الکتریکی و مکانیکی ساختمان , تاسیسات مکانیکی , تاسیسات الکتریکی , تاسیسات , تهویه مطبوع , سیستم تهویه و اعلام حریق , لوله کشی ساختمان , تاسیسات برقی , موتورخانه , کارآموزی و تحقیقتاسیسات الکتریکی و مکانیکی ساختمان